Nieuws

Lees hier het laatste nieuws.

Certificaat tellerregistratie voor DMS- en GMS-pakketten

Garagebedrijven en dealers registreren tellerstanden op vaste momenten, zoals bij APK, bij onderhoud en reparaties. Om tellerfraude verder te verminderen, richt VAT zich ook op het aantal tellerregistraties en de kwaliteit van deze registraties.

Dit jaar heeft Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT) een certificaat geïntroduceerd voor DMS- en GMS-pakketten. Dit certificaat voor automatiseringspakketten van autobedrijven kan verdiend worden als deze waterdicht zijn met betrekking tot het doorgeven van wettelijke verplichte tellerstanden.

In het voorjaar van 2018 heeft VAT en RDW een inventarisatie uitgevoerd naar DMS- en GMS-pakketten. De verschillende systemen zijn in kaart gebracht en de leveranciers zijn op de hoogte gebracht van eventuele verbeter- en adviespunten. Een drietal partijen hebben reeds het certificaat mogen ontvangen, namelijk MATnl van Kwik Fit, IDAS 2.0 van Beest A2 en Q-mobiel 8.01 van Infomotive InterQsoft. Uit de inventarisatie is gebleken dat deze pakketten voldoen aan alle eisen om optimaal wettelijk verplichte tellerstanden door te geven aan RDW. Zo dragen zij bij aan het voorkomen van tellerfraude.

Met de leveranciers van de overige pakketten die geïnventariseerd zijn, zijn VAT en RDW in gesprek om de verbeterpunten te verwerken en deze zo snel mogelijk ook te certificeren.

Terug naar home